Kleine lening met een loonstrook

Wachten op een loonstrook is nooit leuk en het duurt eigenlijk altijd langer dan verwacht of, erger nog, gewenst. Wanneer er binnen kortekleine-lening tijd een grote uitgave gedaan dient te worden is het fijn als er gemakkelijk een kleine lening kan worden afgesloten.

Daarnaast is het in sommige gevallen nodig een kleine lening af te sluiten om de boodschappen af te kunnen rekenen in de periode tot aan het moment dat de loonstrook op de mat zal vallen. Wanneer het wachten te lang duur kutn u ook gewoon een kleine lening afsluiten voordat de loonstrook komt.

Om in zo’n periode niet direct aan te hoeven kloppen bij de reguliere geldverstrekkers voor een officiële lening is de kleine lening in het leven geroepen. (Deze kleine lening wordt ook vaker een minikrediet genoemd.) De kleine lening staat voor een bedrag van enkele tientjes tot maximaal enkele honderden euro’s.
Dit geld wordt gedurende een periode van enkele weken geleend. Na deze periode wordt het geleende bedrag weer afbetaald, inclusief rentekosten.

Het nadeel hiervan is dat de rentekosten voor een kleine lening doorgaans een stuk hoger zijn dan de rente die betaald dient te worden over een reguliere lening.

pin-probleem-oplossenHet is niet ongebruikelijk dat de rentekosten 15% bedragen van het geleende bedrag, maar door de korte looptijd blijft dit bedrag beperkt tot enkele euro’s. Een kleine lening is hiermee weliswaar een snelle en gemakkelijker manier om het wachten op de loonstrook wat dragelijker te maken.

Aan de andere kant is dit vaak geen probleem, omdat de kosten eenvoudig kunnen worden betaald zodra de loonstrook eenmaal binnen is, het gaat dan puur om het overbruggen van een periode. De kleine lening / het minikrediet is dus een tijdelijke oplossing om het tekort van het loon op te vangen.