Prepaid Kredietkaart

In tegenstelling tot de kredietkaart is de prepaid kredietkaart nog niet bij iedereen bekent. Wanneer namen zoals Mastercard, Visa en American Express worden genoemd komen deze de mensen meestal bekend voor. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een van deze kredietkaarten, er wordt namelijk een toetsing en controle op het inkomen uitgevoerd. Bij de prepaid kredietkaart is dit niet het geval.

De naam van de prepaid kredietkaart legt het principe al uit. Het is een kredietkaart welke u zelf dient op te waarderen. Wanneer er geld op de kredietkaart staat kunt u de kredietkaart op dezelfde manier gebruiken als een reguliere kredietkaart. Wanneer het geld op is kan er niet meer mee betaald worden, het is namelijk niet mogelijk om rood te staan op deze prepaid kredietkaart.

Geen toetsing bij de aanvraag van een prepaid kredietkaart

Omdat u niet rood kunt staan met deze kredietkaart word er bij de aanvraag geen toetsing of controle op het inkomen uitgevoerd.  Dit maakt het mogelijk voor iedereen om een prepaid kredietkaart aan te vragen. Zelfs wanneer u rood staat, lening heeft of afgewezen bent voor een reguliere kredietkaart kunt u voor deze kaart wel in aanmerking komen.

De voordelen van een prepaid kredietkaart

  • Zoals eerder genoemd kan iedereen deze kaart aanvragen.
  • De prepaid kredietkaart wordt bijna overal geaccepteerd waar men ook de normale kredietkaarten accepteert.
  • Hotels accepteren ook een prepaid kredietkaarten als borg.
  • U loopt minder risico. Bij verlies of diefstal van de kaart kan er geen geld van uw rekening worden afgeschreven. Enkel het tegoed op de prepaid kredietkaart kan worden gepind.
  • Een prepaid kredietkaart kan gekoppeld worden aan paypal, skrill en andere online betaalmethodes om uw account limiet te verhogen.
  • Het is bij enkele prepaid kredietkaarten ook mogelijk om geld te ontvangen van andere kaart gebruikers. Dit betekend dat het gebruikt kan worden als betaalmiddel.
Enkele nadelen ten opzichte van een standaard kredietkaart

  • Aankopen zijn niet verzekerd. Bij een normale kredietkaart zijn wel al uw aankopen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.
  • Er is geen spaarpunten systeem.
  • Bij de standaard kredietkaart betaalt u achteraf. Bij de prepaid kredietkaart dient u het geld van te voren al op uw kaart te plaatsen.

De prepaid kredietkaart is ideaal voor het gezin

U kunt bij verschillende aanbieders een prepaid kredietkaart aanvragen. Het is aan te raden om u goed te verdiepen in de verschillende aanbieders. Enkele aanbieders bieden u een online account aan waar u alle afschrijvingen kunt bijhouden van de kredietkaart.  Het is zelfs mogelijk om meerdere prepaid kredietkaarten in 1 account te koppelen.

Heeft u een dochter die heel graag winkelt met uw geld? Dan kunt u haar een prepaid kredietkaart geven waar u een bedrag op zet. Uw dochter kan de prepaid kredietkaart gebruiken voor al haar aankopen. Is het bedrag op de kaart op? Dan kunt u bijstorten via een automatische incasso van uw rekening of een mr Cash betaling. In uw account houdt u alle aankopen bij van uw dochter.