lenen kost geld
 
Advertising

Leen direct een minikrediet

minikrediet

Minikrediet, wat is dat?

Op diverse websites zijn zogeheten minikredieten af te sluiten. Dit houdt in dat je er door middel van een online formulier in te vullen op de website kan lenen. Jouw aanvraag voor een snel krediet van maximaal enkele honderden euro’s kan binnen enkele minuten geregeld zijn.
Het geld wordt voor een periode van ongeveer 30 tot 45 dagen of 2 tot 4 maanden beschikbaar gemaakt en staat binnen 24 uur op je rekening. Na deze periode dient het minikrediet weer te zijn afgelost.

Wanneer een Minikrediet?

Het voordeel van een voorschot door middel van een minikrediet of minilening?  Het BKR komt er bijvoorbeeld helemaal niet aan te pas. De mini lening kan worden gezien als een vriendendienst. Een toegestoken hand van een bekende die wat geld over heeft.

Als je een voorschotje nodig hebt of snel wat geld wil lenen kan je gebruik maken van deze dienst. Zo kun je snel enkele honderden euro’s extra uitgeven. Dit kan ook erg handig zijn wanneer er bijvoorbeeld onverwachts een rekening binnenkomt.

Wat kost een Minikrediet?

Een lening van bijvoorbeeld Cashbob, Voorschotje, Saldodipje of Minilening wordt niet officieel als lening herkend. Hier door biedt het alleen de voordelen van wat extra geld. Maar niet de nadelen van een officiële lening. Het nadeel is wel dat de lening doorgaans wat duurder is in rente. Maar dit kan maar maximaal tot de wettelijk vastgestelde rente.

Vroeger moest er afsluit- of administratiekosten betaald worden. Hierdoor kon de kredietverstrekker zich alsnog indekken tegen het risico dat hij liep. Het risico van het voorschot geven dat ze mensen aanboden met hun minikrediet. Tegenwoordig wordt er een rente over de lening berekend. Deze loopt vaak door de korte leenperiode maximaal op tot enkele tientallen euro’s
Ondanks deze kosten kan het een prettige, snelle oplossing voor velen zijn om snel wat extra geld achter de hand te hebben.

Waar sluit in een Minikrediet af?

Al sinds het begin van het uitgeven van minikredieten en minileningen is menig kredietverstrekker zoals Minilening, Cashper, Voorschotje en Betaaldag aan banden gelegd en zelfs gedwongen om te stoppen in Nederland. Ferratum en Saldodipje waren nog de enige twee echte Minikrediet verstrekkers voor Nederland.

In 2021 is Ferratum in Nederland gestopt met het verstrekken van minikredieten en zijn de uitstaande leningen en kredieten door Saldodipje overgenomen. Dit houdt ook in dat je een nieuw Minikrediet alleen nog bij Saldodipje kan afsluiten.

Comments are closed.

123zonnepanelenenergie.nl