Spoedlening

spoedleningSoms hebben mensen een spoed lening nodig. Wanneer de pinautomaat in de supermarkt het wel gevreesde ‘saldo ontoereikend’ aangeeft moet er snel wat verzonnen worden om toch af te kunnen rekenen. Een kleine lening kan in zo’n geval uitkomst bieden. Wanneer er eerder online een kleine lening is aangevraagd kan een dergelijke spoedlening per sms worden aangevraagd. Op die manier kan er gemakkelijk en snel een bedrag variërend van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s worden aangevraagd. Dit geld staat vervolgens binnen tien minuten na de aanvraag al op de gewenste rekening waardoor het direct beschikbaar en uit te geven is.

Zo’n spoed lening komt natuurlijk niet zonder een belangrijk nadeel. De hoge snelheid komt met een prijs die behoorlijk hoger kan liggen dan die van een reguliere lening. Over een kleine lening wordt geen rente berekend, maar wel ‘kosten’. Deze kosten bedragen regelmatig zo’n 25% van het geleende bedrag, een percentage dat ondenkbaar is bij een reguliere lening.
Aan de andere kant is het grote voordeel van zo’n spoed lening natuurlijk wel dat het geld erg snel beschikbaar is en de looptijd kort is. Na enkele weken wordt het bedrag, inclusief de kosten, weer terugbetaald en is de betalingsverplichting ook direct weer van de baan. Niets zal nog herinneren aan de spoed lening, zelfs het bkr weet van niks. Zo heeft een kleine lening voor- en nadelen die goed afgewogen moeten worden.